Classic, warm, beachy home

Classic, warm and beachy, these were the adjectives my client used when describing to me how she wanted her home’s living room/dining room and kitchen to feel. She also wanted to have lots of storage in all three rooms. And we achieved just that. I visited her last week and took some photos to show just how great the transformation turned out.

This is the view from the entry now.

After – beachy living and dining room

The befores:

before living room before living room

I did up a couple of mood boards and sourced products for her so that she could follow the plan along at her own pace as her time and budget allowed. She also has an extremely handy father who did alot of the hands on work. Trades people were hired for the jobs that were not DIY and I think this makeover shows just how much you can do on a fairly strict budget.

So obviously this was a fairly extensive makeover, new hardwood floors were installed in a medium tone brown to keep the look classic and timeless. The dining table was an existing one that her father had made so it was incorporated into the space.  The sofa was custom made and the case goods were picked up from big box stores.

I suggested that she use some of her own family pictures in the 4 large frames and they have turned out perfectly. She already has plans to rotate in some newer pictures. The drapery was ready made and adds some graphic pattern to the palette.

fullsizerender-43

The bird and octopus artwork was purchased by my client on her yearly trips to Prince Edward County and they are the perfect compliment to the space.

after - beachy living room

after - living room

fullsizerender-49

fullsizerender-46

Now onto the kitchen. Here’s what it looks like now.

After - warm beachy kitchen

And here’s the befores:

Before - kitchen before - kitchen Before - kitchen

We continued with the same drapery as the living room and dining room as the windows are literally right beside each other. The hardwood floor was continued throughout the kitchen as well to keep the flow from room to room. The existing dark wood cabinetry was painted out to match the new pantry and open shelving.

An antique feeling dark wood table was added to tie in with the dark wood floors and the chairs were my client’s grandmothers, which serendipiously match the table perfectly.  I selected a clear glass pendant to keep the sight lines open to the new backyard deck, as well as a glass and gold flush mount fixture (not shown) for the working area of the kitchen. Under cabinet lighting was also added during the renovation.

The bronze/gold Brizo Talo faucet sparkles like a piece of jewelry on the Caesarstone Quartz white counter and the backsplash is actually tile that looks so much like barn wood, you have to touch it to believe it.

After - warm and beachy kitchen

After - kitchen pantry and open shelving area

These extra cabinets added much needed storage to the space challenged kitchen and a little touch of display area, which can be changed out to a bar or appetizer area when guests are expected.

After - kitchen wallpaper and mirrors

This long, long wall opposite the stove, was treated to some softly textured wallpaper that is wipeable and adds a little extra pattern to the kitchen. My client found these adorable mirror spheres that hide the unused and unsightly phone outlet.

Kitchen faucet - Brizo Talo

The Brizo Talo faucet.

After - kitchen open shelving

Some added display area that also showcases the backsplash.

fullsizerender-58

My client is thrilled with her home and it’s new look. She says when she gets home she breathes a happy sigh and settles in for some R & R. Which just makes me smile!

Lisa

 

 

 

 

 

Comments

  1. Michelle Dewar says:

    Wow! Amazing transformation!

Speak Your Mind

*